Sophia Mae - gratitude journal

Verander je mood in 3..2..1!

Filed in Ondernemen, Real life  /  February 20, 2022 /

Wij ladybosses hebben er nog wel eens een handje van dat we zo druk bezig zijn met onze doelen dat we vergeten te genieten van het moment. Guilty? I am! Focus jij je alleen maar op alles wat je nog moet doen, wat nog niet af is en wat beter kan, dan focus jij je vooral op negatieve dingen. En guess what… daardoor ga jij je NIET gelukkig voelen. Gedachten als ‘life sucks’ en ‘het leven in stressvol’ zijn gedachten die dan gemakkelijk de overhand kunnen voeren en je mood gaan bepalen.

Dat is niet wat je wilt (wist je zelf ook wel, hè)! Flip the switch en doe een 180! Focus op de dingen waar je dankbaar voor bent, de dingen waardoor jij je goed voelt, de dingen waar je blij mee bent, die een lach op je gezicht toveren. Een manier waarop je dit kunt doen is door journalen onderdeel van je routine te maken.

Zo doe je het

Vijf minuten journalen, oftewel opschrijven waar jij dankbaar voor bent, is al genoeg. Begin het eens te oefenen door elke dag 1 ding op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Je kunt bijvoorbeeld terugkijken op je dag en het hoogtepunt van die dag opschrijven als hetgeen waar je dankbaar voor bent. Schrijf je daarbij ook op WAAROM je daar dankbaar voor bent dan maakt dat jouw journaling nog krachtiger!

Journalen kan op papier, bijvoorbeeld in een schrift. Er zijn tegenwoordig heel veel mooie ‘gratitude journals’ te koop. Maakt het journalen ook nog eens een stukje leuker. Ben je meer digitaal ingesteld, dan kun je ook kiezen voor een app waarin je dagelijks even stilstaat bij datgene waar je dankbaar voor bent. Kun je het ook nog eens overal en op elk moment van de dag doen.

Het opschrijven van de dingen waar je dankbaar voor bent is één van de zogenoemde ‘SAVERS’ uit ‘The Miracle Morning’. Als je dat boek nog niet kent, is dat bij deze meteen een aanrader voor jou, kijk dan vooral even hier: Miracle Morning.

Verander je mood in 3..2..1!

Wanneer jij de dingen opschrijft waar je dankbaar voor bent, is het onmogelijk om je daar slecht bij te voelen. Probeer maar eens. Het lukt gewoon niet. Jouw lichaam reageert meteen op de positieve gedachten die jij opschrijft. Het is daarom ook een makkelijk ‘trucje’ om je mood te veranderen. Voel je je down? Pak je journal! Is het je dag niet? Ga schrijven en make the change.

Een aantal andere voordelen van het trainen van je dankbaarheid zijn de volgende: je ervaart meer positieve emoties (wie wil dat nou niet), het verbetert je nachtrust, je bent vrolijker en leuker voor je omgeving én je krijgt er een sterker immuunsysteem van (Echt? Ja, echt! Je vermindert interne stress waardoor jouw immuunsysteem meer energie overhoudt).

Highlights van je leven

Als je consequent gaat journalen en alles waar je dankbaar voor bent opschrijft, dan komt daar een heel mooi boekje uit met highlights van jouw leven. Een waardevol geschenk voor jezelf en iets moois om op terug te kijken. Schrijf jij al op waar je dankbaar voor bent? Nee? Ik daag je aan om het gewoon eens 30 dagen te proberen en te ervaren wat het met je doet.

Deel deze post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ontdek welk type               jij bent!

Kalu Ndukwe Kalu

The things you do for yourself are gone when you are gone, but the things you do for others remain as your legacy.

@Ilse..photographs

volg me op 'the gram'