Mijn 8 favoriete tools waar ik niet zonder kan

Filed in Ondernemen  /  February 21, 2022 /

Je weg vinden als ondernemer kan soms best overweldigend zijn. Het leven van een ondernemer bestaat uit keuzes, KEUZES en nog eens K-E-U-Z-E-S. Het is daarom soms gewoon zo fijn om eens te horen welke keuzes iemand anders heeft gemaakt. En waarom. Daarom deel ik vandaag tools en programma’s waar ik inmiddels niet meer zonder kan in mijn business. Het zijn de tools die voor mijn bedrijf onmisbaar zijn of me gewoon uren werk besparen (wie wil dat nou niet?!). Extra handig voor de creators onder ons, maar ook als je geen creatieve ondernemer bent, zitten er voor jou een aantal hele handige tips tussen!

Lightroom/Photoshop

What can I say… Bestaat er tegenwoordig nog een fotograaf zonder Lightroom of Photoshop? Dit zijn dé twee programma’s als het gaat om foto’s bewerken. Zelf ben ik groot fan van Lightroom. Het overgrote deel van mijn nabewerking doe ik hierin. Het aanpassen van de belichting, kleurcorrectie, witbalans en nog véél meer. Soms is het nodig om nog een stapje verder te gaan en maak ik de foto af in Photoshop. Daar zijn de mogelijkheden eindeloos!

Canva

Als je Canva nog niet kent dan heb je de afgelopen jaren onder een steen geleefd. De dag dat ik Canva ontdekte werd mijn wereld in ieder geval een stukje mooier! Zonder enige kennis van vormgeven kun je de mooiste brochures, visitekaartjes, logo’s, IG-posts en nog véél meer maken. Zelf gebruik ik het voornamelijk voor brochures, templates en Instagram; van highlight-icoontjes tot een vast design van mijn Instagram-stories. Ik kan er niet meer zonder!

Milanote

Creatief en gestructureerd, gaat dat samen? Ik vind van wel. Sterker nog, ik ben HET voorbeeld! Een programma waar ik deze twee eigenschappen in kan combineren heb ik een lange tijd gemist. Tot ik Milanote ontdekte. Moodboards, to-do-lists, deadlines, workflows, ALLES kan ik erin kwijt. Ben je klant bij mij geweest dan zul je deze app vast al kennen! Zo niet? Ga dan snel eens op onderzoek uit en laat je verrassen. Met de handige plug-in kun je ook elke willekeurige afbeelding (zelfs die van Instagram) op je borden zetten.

Showit

Altijd al nieuwsgierig geweest waar ik deze awesome website in heb gemaakt? Showit! Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden als het gaat om het maken van een website, maar Showit springt er voor mij uit qua design, gebruiksgemak én mogelijkheden. Je kunt werkelijk ALLES wat je wenst maken in Showit. En de service is ook nog eens perfect. Ik weet ook niet alles en loop best wel eens tegen een probleempje aan, maar door de snelle antwoorden en goede hulp is dit altijd binnen no-time weer verholpen. Ik kan je nog veel meer vertellen, maar laat ik dat in een andere blog doen!

Flodesk

E-mailmarketing… ik wist niet dat het nog zo’n ding was dus ik deed er niet aan. Alleen overal waar ik keek, werd e-mailmarketing als de #1 manier van marketing neergezet. Dus ja.. dan denk ik.. let’s give it a try! Dus ben ik een onderzoek gestart naar programma’s waarin je (geautomatiseerde) mails kunt maken. Ik kwam uit bij Flodesk. En dat had met name twee redenen: de leuke prijs én het super mooie design! Bij veel aanbieders betaal je per x-aantal subscribers. Dus hoe meer mensen op je e-maillijst, hoe meer je betaalt. Bij Flodesk niet dus, laat die lijst maar groeien! Daarnaast springen ze er echt uit qua design, spreekt mij wel aan als creative entrepreneur.

Google Forms

Mijn beste vriend voor vragenlijsten is Google Forms. In mijn workflow kom je Google Forms als het goed is in ieder geval twee keer tegen. In de voorbereiding van mijn shoots zit namelijk altijd een vragenlijst zodat ik jou en jouw bedrijf leer kennen. Maar ik gebruik de vragenlijsten van Google Forms ook voor het verzamelen van reviews. De vragenlijsten zijn extreem makkelijk aan te passen en je eigen branding toepassen is ook nog eens easy-peasy. Wat wil een mens nog meer. Je hebt geen extra account nodig, je kunt gewoon inloggen met je Google account (en ik weet zeker dat jij die ook al hebt!).

WeTransfer

The good old WeTransfer. In mijn schooltijd gebruikte ik deze website al voor het sturen van grote bestanden en het goede nieuws: het werkt nog steeds! Net zo goed zelfs! Voor het versturen van foto’s in hoge resolutie is WeTransfer mijn vriend. Bij veel andere websites gaat de kwaliteit bij het versturen van foto’s achteruit óf ze kunnen het versturen van grote bestanden simpelweg niet aan. Daarom blijf ik voorlopig nog wel even trouw aan WeTransfer.

Adobe Creative Cloud

De Adobe Creative Cloud-app is voor mij onmisbaar! En toch hoor ik veel Lightroom en Photoshop gebruikers die deze app helemaal niet kennen. Dan heb ik nieuws voor je! De kans is groot dat jij met je Adobe abonnement ook toegang hebt tot deze app en hiermee een aardig leuke online opslagruimte bezit waar je nog geen gebruik van maakt! Voor mij is deze app ideaal: foto’s die ik opsla op mijn PC staan meteen ook op mijn telefoon! Dat maakt het doorplaatsen van de foto’s op mijn socials heel gemakkelijk.

Er mist vast nog genoeg op deze lijst, maar no worries, wanneer ik weer een goede tool heb ontdekt dan vul ik mijn lijstje weer aan. Zo kun jij er blijvend je voordeel mee doen. En als jij nog tips voor mij hebt, laat het me ook weten!

Deel deze post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ontdek welk type               jij bent!

Kalu Ndukwe Kalu

The things you do for yourself are gone when you are gone, but the things you do for others remain as your legacy.

@Ilse..photographs

volg me op 'the gram'