Passief inkomen generen: let’s check it out

Filed in Ondernemen  /  February 20, 2022 /

Weet jij wat het meest waardevolle in je leven is? Tijd. Heb je er wel eens over nagedacht dat tijd één van de enige dingen is waar je niet meer van kunt krijgen? Geld kun je opmaken, maar je kunt de hoeveelheid geld vervolgens ook weer vergroten of verdubbelen. Dat kan met tijd niet. De seconde die nu voorbij tikt, komt nooit, ik zeg NOOIT, meer terug. Klinkt wel een beetje eng, vind je niet?

Op dit moment doe ik personal brandingshoots, naast mijn part-time baan. Maar daarmee houdt het natuurlijk niet op. Ik houd ook mijn website bij, ben actief op voornamelijk Instagram, ben continu mijn bedrijf aan het verbeteren, heb veel contact met klanten en ga zo maar even door. Oftewel, mijn weken zijn gevuld. Erg gevuld. Eén ding weet ik zeker, dit is niet iets wat ik jaren (of maanden) op deze manier wil doen. Ik zou graag willen groeien met Ilse Photographs, maar ik weet ook dat ik graag meer tijd voor mijzelf, mijn vrienden en mijn familie wil. Passief inkomen kan (ik herhaal KAN) je daarbij helpen. Goed om daar dus eens over na te denken. Ik heb wat opties voor jou (en mezelf 😊) op een rijtje gezet:

Maak een cursus

Door het maken van een cursus kun je met 1 product, je cursus, heel veel mensen bereiken. Er zijn een aantal factoren waar je over na moet denken. Wil je bijvoorbeeld een grotere cursus maken die je voor een hogere prijs verkoopt of ga je voor een kleinere cursus voor een lagere prijs? Zo’n keuze heeft meer gevolgen dan je denkt. Een grote cursus maken kost veel geld, er doen waarschijnlijk minder mensen per keer aan mee doen en je moet meer tijd en moeite steken in het binnenhalen van klanten. Maar áls je er een klant bij hebt, tikt het lekker aan. Je kunt ook kiezen voor een kleinere cursus, veel meer mensen per keer, voor een lager bedrag en doordat het een lagere prijs is, heb je wellicht ook iets minder overtuigingskracht nodig om de cursus te verkopen. Eén ding is zeker, het maken van de cursus is een flinke tijdsinvestering.

Verkoop templates of guides

Templates of guides zijn perfecte producten om te verkopen. Je maakt ze één keer en kunt ze, zonder ze te veranderen, aan veel mensen verkopen. En je helpt er iemand anders mee. Ga eens bij jezelf na: Is er iets wat jij slim doet of waar je goed in bent waar je een ander mee kunt helpen? Kun je hier een template van maken? Of heb je zelf een template gemaakt die je veel gebruikt waarmee je tijd bespaart? Een e-mailtemplate of een Canva template bijvoorbeeld.

Schrijf een e-book

Heb je veel kennis over een bepaald onderwerp dan kun je ook een e-book gaan schrijven. Je ziet e-books veel als weggever op websites staan. Vaak zijn dit relatief kleine en eenvoudige e-books. En dat betekent dus niet dat jij geen geld kunt vragen voor jouw e-book. Wanneer je een onderwerp hebt waar mensen echt op zitten te wachten of ze willen de informatie graag van JOU krijgen, dan is dat kans groot dat ze bereid zijn om ervoor te betalen./Verkoop presets

Presets, een misschien onbekende term voor je, zijn voorinstellingen van een app waarmee je foto’s kunt bewerken zodat jouw foto’s altijd eenzelfde stijl hebben en mooi bij elkaar passen. Ik zal meteen maar met de deur in huis vallen. Het staat hoog op mijn lijstje om te maken en te verkopen (SSSTT!). Ik heb dit nog niet eerder laten vallen, dus als jij dit nu leest, ben je waarschijnlijk één van de eersten die dit weet. Je hoeft trouwens geen fotograaf te zijn om presets te verkopen. Wanneer jij zelf als ondernemer vaak een ‘filter’ gebruikt voor je foto’s en deze in de smaak valt bij jouw volgers, is het misschien eens de moeite waard om zelf een preset te gaan maken.


Affiliate marketing

Bij affiliate marketing promoot je een product van een ander bedrijf door een link naar dat product toe te voegen op je site of op je social accounts. Wanneer mensen op de link klikken of uiteindelijk via jouw link bestellen, krijg jij een (klein) deel van de opbrengsten. Ik hoor je denken: “Dat is iets alleen voor influencers, toch?”. Goed nieuws, je hoeft geen influencer te zijn om affiliate marketing toe te passen. En het hoeft ook niet heel erg salesy te zijn. Juist als jij zelf iets hebt aangeschaft waar je erg tevreden over bent, help je anderen juist door jouw ervaringen, tips of misschien zelfs kortingscode te delen. Als het producten zijn die je sowieso al wilde delen met je volgers, is het slimmer voor jezelf dit via een affiliate link te doen. Dan heb je er zelf misschien ook nog iets aan. Ik houd van win-win, jij toch ook? Kijk eens of jouw favoriete merk of tool een affiliate- of referralprogramma aanbiedt en doe er je voordeel mee!

Online foto’s verkopen

Iets wat ik nog nooit heb overwogen en nog nooit heb geprobeerd: mijn foto’s online verkopen. Als fotograaf kan dit wel een leuke manier zijn om extra (passief) inkomen te genereren. Want die foto heb je toch al gemaakt. De opbrengsten per foto zijn laag, maar heb je een goede foto die veel verkoopt dan kun je gemakkelijk toch iets extra’s verdienen. Er bestaan veel verschillende platforms om je foto’s op te verkopen. Misschien dus toch maar eens een kijkje nemen…

Er zijn natuurlijk nog véél meer manieren om een passief inkomen te genereren. Denk aan investeren in vastgoed, aandelen of crypto of bijvoorbeeld het beginnen van een YouTube-kanaal. Bovenstaande opties zijn de opties die voor mij het meest voor de hand liggend zijn als personal brandingfotograaf. Maar wees creatief! Ik ga er nog eens goed voor zitten…

Deel deze post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ontdek welk type               jij bent!

Kalu Ndukwe Kalu

The things you do for yourself are gone when you are gone, but the things you do for others remain as your legacy.

@Ilse..photographs

volg me op 'the gram'