Ontdek het geheim van mijn awesome website!

Filed in Branding, Ondernemen  /  January 31, 2022 /

Toen ik mijn website aan het bouwen was, leek het wel alsof iedereen een website aan het maken was. Was natuurlijk niet zo, maar grappig hoe dat dan zo lijkt (iets met Law Of Attraction 😉). Waar ik wel achter kwam is ‘een website maken’ toch wel een interessant onderwerp is. Hoe doe je dat nou? Waar doe je dat? Hoe komt het eruit te zien? Dus laat ik eens een stukje uit mijn website-maak-proces delen, namelijk mijn geheim van mijn awesome webiste. Het antwoord verklap ik je meteen: SHOWIT!

Showit is een websitebouwer. En dus ook de websitebouwer die ik heb gebruikt voor deze site en blog. Zoals Showit zelf zegt:

“Showit is een websiteplatform dat door middel van een ‘drag and drop-system’ totale creatieve vrijheid biedt over de lay-out en het ontwerp van je website, allemaal zonder een enkele regel code. Eindelijk krijg je een website die net zo hard werkt als jij.”

En dé vraag die ik vaak krijg: Waarom heb je voor Showit gekozen? Het korte antwoord: het is super makkelijk om je website in Showit te maken. Zoals je hierboven al leest, werk je niet met codes, dus je hoeft geen halve programmeur te zijn om als nog een website te bouwen die echt opvalt. En dat is handig want van programmeren heb ik weinig verstand. Maar er zijn meer redenen…

Je hebt meteen een mobile responsive website

Tegenwoordig is het eigenlijk belangrijker om een website te hebben die mobile responsive is dan een die desktop responsive is. We zitten zóveel op ons mobiele telefoon dat een mobile responsive website toch echt wel een vereiste is. Dat is dus heel gemakkelijk bij Showit want je maakt je website meteen geschikt voor desktop én mobiel. Je ziet tijdens het maken al hoe de site er op je desktop én op je mobiel uitziet en je kunt voor beide devices apart nog makkelijk aanpassingen doen.

Websitebouwer en hostingspartij in 1

Iets wat veel niet weten: Showit is een websitebouwer en een hostingpartij in 1. Dus ook je hosting wordt ook door Showit geregeld, zit gewoon bij je abonnement in, hoe handig! Vond ik wel tenminste. Heb je dat meteen geregeld en kun je zo live!

Handige SEO-tools

Een belangrijk punt waarop ik, en waarschijnlijk ook jij, websitebouwers vergelijk is SEO. Je wilt natuurlijk wel gevonden worden wanneer jouw prachtige website af is. Dus, SEO is belangrijk. En daar weet Showit wel raad mee! Ze hebben SEO-tools ingebouwd waardoor je meteen bij het maken van een pagina je SEO op orde hebt. Moet je de velden die ze voor je hebben gemaakt wel invullen natuurlijk 😉

Beste van beide werelden

Dan nog zoiets handigs: voor blogs kun je gebruik maken van WordPress. Zit er gewoon bij in (vanaf het middelste abonnement)! Bloggen via WordPress is nog altijd het gemakkelijkste, dus profiteert Showit daar maar al te graag van. Eigenlijk krijg je dus het beste van twee werelden. Blogs schrijven en publiceren is met Showit easy-peasy! Extra handig: je WordPress blogs nemen je Showit-design over! Zo lijkt het gewoon 1 geheel.

Support waar je wat aan hebt

Wat je bij voorbaat al weet wanneer je een website bouwt en live gaat zetten, is dat je de support afdeling nodig gaat hebben. Dus die support moet goed zijn! En dat is ‘ie. De support is supersnel, behulpzaam en lost ALLES op. Ik ben nog nooit, ik zeg nog nooit, NIET meteen geholpen (en ook altijd met succes!). Ze zitten gewoon dag en nacht voor je klaar, kijken online met je mee en lossen het op. Precies zoals je het wilt.

Grote keuze uit mooie templates

Een website bouwen vanaf 0 is best lastig. Met name door al die mogelijkheden die je hebt, zeker in Showit. Een template is je redder in nood. Zo worden een groot deel van de keuzes voor je gemaakt. Zoek gewoon de template uit die jij het mooiste vindt en pas die aan naar jouw eigen smaak. Voor Showit zijn er veel (gratis) templates te vinden, dus hoef je de site eigenlijk alleen nog te ‘branden’ zodat het bij je eigen merk past (ja, je kunt ook eigen fonts importeren).


Met de keuze voor Showit ben ik nog steeds heel blij. Ik had nooit gedacht dat mijn website er zo gaaf uit zou kunnen zien. Ik lijk wel bijna ambassadeur 😅 Is dus niet zo, gewoon fan. Mocht je nog vragen hebben, ik ben inmiddels aardig thuis in Showit dus let me know!

Deel deze post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ontdek welk type               jij bent!

Kalu Ndukwe Kalu

The things you do for yourself are gone when you are gone, but the things you do for others remain as your legacy.

@Ilse..photographs

volg me op 'the gram'