Het antwoord op de vraag of ik met een businesscoach werk en waarom!

Filed in Ondernemen, Real life  /  February 20, 2022 /

Het lijkt echt iets van nu: businesscoaches. De trajecten vliegen je om de oren. En jij hebt vast ook al meer dan eens een aanbod gekregen om met een businesscoach samen te werken. Je moet er in veel gevallen best even een zakcentje voor neerleggen, maar dan krijg je ook wat… (laten ze je tenminste geloven). Hier mijn ervaring!

Een businesscoach heeft mij veel gebracht. Sterker nog, misschien was ik zonder coach nog niet eens ondernemer geweest. Zelf vind ik een businesscoach of mentor heel fijn! Ik zal je, geheel in willekeurige volgorde, vertellen waarom!

#1 – Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden

Door dingen uit te proberen weet je na verloop van tijd wat werkt en wat niet. Maar veel makkelijker is het wanneer iemand anders dit al voor je heeft uitgevogeld. Je kunt alles wel zelf willen bedenken en uitvinden, maar ik kan je nu al vertellen, dat gaat je veel tijd kosten. Kostbare tijd, die je beter kunt steken in de dingen waar je goed in bent én die je omzet opleveren. Daarom vind ik het handig (en uiteindelijk ook voordeliger) om gebruik te maken van de expertise van een ander.

#2 – Je vermijdt keuzestress

Soms blijf je hangen in twijfels en keuzes waardoor niks van de grond komt. I’m guilty too! Ik kan er wat van. Blijven denken, twijfelen, aanpassen, nog een weekje over nadenken, toch weer aanpassen. En dan ineens moet het allemaal helemaal anders, terug bij af dus. ARGH!!! Heel frustrerend. Soms is het gewoon heel fijn om iemand z’n advies braafjes op te kunnen volgen. Gewoon erop vertrouwen dat het goed komt. Dat het klopt wat diegene zegt. Dat het goed genoeg is. Het brengt je vaak verder dan eindeloos overdenken en aanpassen, want dan gebeurt er niks!

#3 – Zorgt voor discipline

Gek hè, hoe je je wel aan afspraken met een ander kunt houden maar hoe je afspraken met jezelf vaak niet nakomt. Precies daarom is een businesscoach fijn. Het zorgt voor actie, want die belofte met je coach wil je wél na komen. En extra leuk, je businesscoach daagt je daarbij ook nog eens uit waardoor je echte stappen zet. Daarnaast heb je vaak aardig wat geld geïnvesteerd en wil je die investering er minimaal weer uit halen. Actie dus!

#4 – Goed voor je netwerk

Wanneer je met een coach gaat samenwerken kom je vaak in een community terecht. Een groep met like-minded people die ook verder willen komen als ondernemer. Superfijn en handig. Het is goed allereerst voor je netwerk, want zo leer je mede-ondernemers kennen. Daarnaast is het ook fijn om af en toe eens met iemand die in dezelfde situatie zit te sparren en elkaar te kunnen helpen. Women empower women!

#5 – Je krijgt gepersonaliseerd advies

Ik ben het helemaal met je eens, alles is op Google te vinden & everything is figureoutable (dit is trouwens de titel van een leuk businessboek, maar echt, Google dat maar 😉). Maar vaak gaat het bij coaching helemaal niet eens om de informatie die wordt overgebracht, maar juist om de manier waarop het voor jou toepasbaar is. Oftewel, hoe jij het kunt implementeren in JOUW business en voor JOU als ondernemer. Want jij bent niet als alle anderen (YES, jij bent uniek!).

#6 – Je wordt uit je comfortzone gehaald

“Great things never come from comfort zones” – het is een quote die zeker waar is. Een coach geeft je soms net even dat laatste zetje om uit je comfortzone te gaan. Want wij mensen (we kunnen er ook niks aan doen…) blijven maar al te graag binnen die comfortzone. Een beetje hulp van buitenaf is dus niet zo’n slecht idee.

Heb jij een businesscoach?

Ik ben er wel van overtuigd dat niet elke businesscoach je verder gaat helpen. Je moet net op het goede moment de juiste businesscoach vinden die bij jou past en die jou verder kan helpen met de punten waar je tegenaan loopt. Laat ik daar een andere keer eens een post over schrijven.

Een businesscoach betekent ook altijd dat je bereid moet zijn om een tijdsinvestering te doen. Uiteindelijk is het aan jou wat je met de handvaten doet die je krijgt aangereikt. Je kunt het links van je laten liggen (en dus geen resultaten behalen) of je kunt er ALLES uithalen. Ik ben iemand die dat laatste doet. En jij? Heb jij al eens met een businesscoach of mentor gewerkt?

Deel deze post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ontdek welk type               jij bent!

Kalu Ndukwe Kalu

The things you do for yourself are gone when you are gone, but the things you do for others remain as your legacy.

@Ilse..photographs

volg me op 'the gram'